Suscríbete a nuestra newsletter y consigue gratis el PDF ”5 pasos para ser creativa en la cocina”.


Al hacer clic en el botón, aceptas la política de privacidad de este web. Y aceptas suscribirte al boletin.


X

El millor menú saludable per l’estiu

Imagen de qué relacion tienes con tu alimentación

“Que faig per dinar avui? Que falta pel sopar? I demà…tindré temps d’anar a comprar…?”

No sé tu, però hi ha moltes persones que duen una sobrecàrrega diaria repetint-se aquestes preguntes com un mantra. Vull proposar-te que t’alliberis d’això d’una vegada per totes tenint el millor menú saludable d’estiu.

No cal sobrecarregar-nos de feina i per això us plantejo tenir un menú establert que ens permetrà: – – dur una dieta equilibrada i saludable,

fer partícips a tota la família del procés de cuinar (planificar, comprar, elaborar l’àpat), tenir el rebost amb els aliments adequats (organització a l’hora de comprar) i

unificar plats (evitant la cuina múltiple: que el papa mengi un plat, la nena un altra, al nen no li agrada el que hi ha avui per dinar…)

estalviar-nos dos recursos molt valuosos: temps i diners (evitarem el malbaratament)

A més, cal afegir que a l’estiu ens en lliurem de les rutines de tot el curs, ens relaxem i podem arribar, fins i tot, a portat uns mals hàbits alimentaris… i això sí que pot resultar ben inapropiat! Per tant, mira, acompanyam llegint el que et proposo que facis i veuràs què ressolutiu que és. Que no et faci mandra passar un temps organitzant perquè, aquest temps, és una inversió. 🙂

Aquest plantejament de menú és el de un dia SÍ, UN DIA NO. És a dir: un dia preparo coccions i l’altre no.

Un dia cuino i l’altre munto plats. Hem de tenir tota la setmana prevista per tal de menjar ben variat i no acabar repetint plats.

Et poso l’exemple del menú de la setmana a casa nostra:

DIA 1:

COCCIONS: Couem quinoa per dos dies i al vapor varies verdures (mongeta verda, pastanaga, broquil, carbassa) i ou dur per dos dies i “gazpacho”

DINAR: Quinoa amb nous+ amanida de cogombre i tomàquet + tofu fines herbes a la planxa. Amaniment: Oli d’oliva, julivert fresc, llimona i sal.

SOPAR: Verdura al vapor amb ou dur.

DIA 2:

NO COCCIONS, NOMÉS PREPAREM PLAT.

Amanida de quinoa variada (brots verds, ceba morada, olives, germinats,pastanaga ratllada) + cigrons+ amaniment: tahin, mostassa, oli d’oliva, salsa de soja.

Sopar: Gazpacho i iogurt de coco amb trossets de fruita.

DIA 3:

COCCIONS: Pasta d’espelta, couem mill, fem pebrot i albergínia escalivada.

Dinar: Pasta d’espelta a la bolonyesa vegetal (amb soja texturitzada) i ho acompanyem d’amanideta verda.

Sopar: Tonyina fresca amb escalivada

DIA 4:

NO COCCIONS, NOMÉS PREPAREM PLAT.

Dinar: Espagueti de carbassó (els fem amb l’utensili spirelli ) amb “niu de mill” i “salsa pesto” (alfábrega, nous, oli, sal)

Sopar: Pa amb tomàquet i formatge amb gazpacho.

DIA 5:

NO COCCIONS, NOMÉS PREPAREM PLAT.

Dinar: amanida de MILL (verduretes i ingredients al gust: espàrrecs, rúcula, ametlles torrades, remolatxa cuita, brots verds, etc)

Sopar: Escalivada amb temphe a la planxa.

DIA 6 I dia 7 CAP DE SETMANA: Els caps de setmana d’estiu sortim fora i anem més sobre “la marxa” . El que tinc clar de prendre és molta varietat de fruita, molta varietat de verdura i diferents tipus de proteinnes que siguin fàcils (un tofu planxa, unes vegeburguers ja preparades, un preparat vegetal per fer wraps, és a dir, menjar més informal però ben triat)

Veus quina és la idea? Repassem:

1.- Tenir pensat els Carbo hidrats que menjarem durant la setmana. En aquest cas: pasta d’espelta, quinoa i mill per començar.

2.- Tenir triada la proteïna. En el nostre cas: ous ecològics, tofu, temphe

3.- Planificar cuinar un dia pel mateix dia i pel següent.

4.- Quan entro a cuina a coure he de pensar en l’apat present i en els propers i deixar-ho perparat.

D’aquesta manera m’estalvio: haver d’estar pensant continuament en el menú, m’estalvio temps i diners perquè compro amb consciència .

I si no els agrada a tots el de casa el menú que plantejo? Doncs…en comptes de preocupar-te’n, delegal’s que ells triin i facin el mateix procediment que fas tu. Cuinar-lis un plat a banda no els ensenya a ser autònoms en la seva alimentació i …és el que és segur que hauran de dur tota la vida!!

Si et ve de gust tenir una plantilla ben xula amb un pdf sobre el que hi pots anar anotant els plats que pensis, descarrègate-la aquí https://paulalopezhervas.com/wp-content/uploads/2019/11/PLANTILLA-MENU-VACI%CC%81A.pdf

Si vols aprendre més sobre aquest menú saludable d’estiu pots posar-te en contacte amb mi i t’ajudo amb un taller fet a mida per a tu. https://www.lespigador.com/es/producto/taller-de-cocina-personalizado

Si et ve de gust tenir el meu llibre “Ideas Vegetarianas”: Organización pràctica en tu cocina” aquí tens l’enllaç per aconseguir-lo!!https://www.lespigador.com/es/producto/ideas-vegetarianas-esp/

T